DOSAR RETROCEDĂRI. Ciutacu: Un singur dosar penal zguduie clasa politică

Victor Ciutacu a prezentat mai multe declarații ale unor inculpați din dosarul retrocedărilor ilegale. Prejudiciul din acest caz ajunge undeva la 60 de milioane de euro.

VEZI ȘI: Exclusiv. Măsura șoc care a dus la explozia dosarului retrocedărilor

După cum arată postarea realizatorului TV, se pare că deputatul PDL, Ioan Oltean, era un personaj influent în cadrul Guvernării Boc, având puterea de a schimba oameni din rândul ANRP. Cel puțin asta afirma deputatul Cătălin Teodorescu.

"Jaful retrocedărilor, probabil, depășește în amploare toate metodele de furat din România postrevoluționară. S-au făcut mormane de bani cash. Numai un singur dosar penal, cel în care a fost arestată Alina Bica de la DIICOT, zguduie din temelii clasa politică. Am dat pe post bucăți zdrobitoare din declarațiile martorilor, am făcut audiențe semnificativ peste medie. Lumea e interesată de subiect. Dar, cu mici și notabile excepții, faimoasa presă românească, din varii motive, tace pe această temă.

Cândva o să detaliez și motivele. Până atunci, însă, fiindcă mă distrează blocajul mediatic inutil, generat ordinul de zi pe unitate și de ideea proastă "dacă nu dam noi, nu se află", de azi, după dezvaluirile de la televizor, încep să public, în serial, fragmente de neuitat din diverse declarații date în ancheta penală. Să rămână și posteritatea cu ceva, dincolo de zidurile reci ale pușcăriilor pentru beneficiarii-făptuitori. Liber la preluat, chiar și pentru ăia plătiți cu bani din retrocedări să se prefacă ziariști. Dacă le cade rangul să citeze România TV, pot să citeze ca sursă ciutacu.ro...", a scris Victor Ciutacu pe blogul personal.

Iată câteva dintre declarațiile unor inculpați din dosarul retrocedărilor:

CĂTĂLIN TEODORESCU, fost președinte ANPC, fost vicepreședinte ANRP, deputat PNL (rămas fără imunitate în vederea arestării)

"Ea ( Crinuţa Dumitrean) avea o relaţie vădit apropiată cu domana Bica. Această concluzie fiind lesne de conturat datorită faptului că înaintea celor mai multe şedinţe aveau discuţii în biroul de la ANRP. Nu am participat la aceste discuţii, dar faptul că, în cadrul comisiei aveau o poziţie comună mă duce cu gândul că discuţiile purtate se refereau la abordarea unitară a dosarelor. Este ştiut faptul că Crinuţa Dumitrean era susţinută în poziţie de Ioan Oltean , acesta venind periodic la sediul Autorităţii, ocazii cu care purta discuţii uneori îndelungate , în biroul doamnei Dumitrean, cu aceasta. Pe parcursul discuţiilor, doamna preşedinte nu putea fi deranjată , nici măcar la telefon, nici dacă era o urgenţă în cadrul instituţiei."

"I-am cerut doamnei Dumitrean o discuţie , spunându-i că eu şi ea suntem răspunzători şi atunci mi-a replicat că nu suntem acolo de capul nostru , că am fost numiţi şi susţinuţi politic şi mi-a sugerat , pentru a fi bine, să avem o poziţie unitară , ceea ce sigur nu avea cum să facă să nu te gândeşti la un vot unitar. Am considerat că este o modalitate de presiune, ea prevalându-se de relaţia strânsă pe care o avea cu Ioan Oltean. Era clar pentru mine că , dacă voi mai avea atitudini contrare, va apela la Ioan Oltean pentru a mă schimba din funcţia de vicepreşedinte ANRP şi pentru a-mi periclita situaţia politică. "

ANDREI ANDRICI, om de afaceri, urmărit penal

"Nu o cunosc pe Alina Bica şi nu i-am auzit numele în discuţii cu vreo persoană. La DIICOT am fost invitat în cursul anului 2014, în calitate de martor, deşi citaţia am primit-o în calitate de suspect. Eu am solicitat dosarul pentru studiu, dar nu mi-a fost pus la dispoziţie şi procurorul a zis că există o sesizare SRI."

Mai multe declarații aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel