Dosar RCS&RDS: Avocații Antena Group cer înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI

Avocații Antena TV Group au solicitat miercuri la Curtea de Apel București, în dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de șantaj la adresa companiei RCS&RDS, înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI, invocând decizia dată recent de Curtea Constituțională.

Avocații au cerut magistraților eliminarea din dosar a interceptărilor și înregistrărilor ambientale, arătându-se faptul că și raportul de monitorizare a presei a fost efectuat tot de către SRI. Cu această cerere au fost de acord și avocații celorlalte părți inculpate în dosar, inclusiv apărătorii lui Dan Voiculescu.

Împotriva acestei cereri s-au declarat avocatul companiei RCS&RDS și procurorul care reprezintă DNA. Astfel, avocatul companiei a susținut că decizia Curții Constituționale nu se aplică acestui dosar, deoarece procesul a trecut de camera preliminară, iar procurorul de ședință a declarat că decizia Curții nu se aplică retroactiv.

Instanța a stabilit să trimită o adresă la DNA și Parchetul General, pentru a i se comunica cine a făcut înregistrările ambientale și telefonice în acest dosar și în ce a constat asistență acordată de SRI. 

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzați în legătură cu folosirea instituțiilor media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie — 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat și gradual acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel