DOSAR RAFO-CAROM: Ovidiu Tender, 11 ani și patru luni de închisoare

Ovidiu-Tender 1
Ovidiu-Tender 1

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat marți la 11 ani și patru luni de închisoare în dosarul RAFO-Carom. Decizia Tribunalului București nu este definitivă. Tender a fost trimis în judecată cu aproape 8 ani în urmă pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălare de bani.

Omul de afaceri Marian Iancu, descris de procurori drept principalul complice a lui Tender în această afacere,  a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare.

Rechizitoriul în acest dosar a fost întocmit de Alina Bica, la acea vreme procuror-șef birou la DIICOT. Bica se află în prezent în arest preventiv în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat.

Instanţa a decis ca toţi inculpaţii din dosar să plătească despăgubiri de peste 31 de milioane de euro societăţii Carom Oneşti.

Dosarul Carom/RAFO se află pe rolul instanțelor de aproape 8 ani. El a revenit în opinia publică după ce presa a publicat pasaje din referatul procorurilor conform cărora l-a ajutat pe Tender să-și formuleze o apărare avantajoasă.

Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003. Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean şi Bogdan Sălăjan.

"Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracţional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat şi determinat, urmărind îndeplinirea unor activităţi punctual stabilite de către iniţiatorii grupului, inculpaţii Iancu AlAlexandru Mariani Tender Ovidiu Lucian", au notat anchetatorii, în rechizitoriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel