DOSAR POȘTA ROMÂNĂ. Condamnări uriașe. Decizia Curții de Apel

Posta Romana
Posta Romana

Judecătorii Curții de Apel București au dat sentință definitivă în dosarul Poșta Română pentru fostul director al instituției. Mihai Toader va sta în spatele gratiilor opt ani și șase luni. Este însă o pedeapsă mai blândă decât cea dată de Tribunalul București, de zece ani și jumătate. 

Nu este singura pedeapsă redusă cu doi ani în dosarul Poșta Română. Opt ani și șase luni de închisoare au primit de la CAB și Emanoil Lepădatu, fost director executiv economic al Companiei Naţionale Poşta Română, Andrei Marinescu, fost director executiv dezvoltare strategică, şi Vasile Bărbuleţ, fost şef al Departamentului IT în CN Poşta Română. Toți făcuseră contestații la pedeapsa de zece ani și jumătate de închisoare dată de Tribunalul București. 

Decizia este definitivă. 

Lepădatu, Toader, Marinescu și Bărbuleț au fost trimiși în judecată de DNA în decembrie 2014. Ei au fost acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice. Concret, au dispus ca Poșta Română să cumpere produse informatice de la firma Data Tech Business Solutions Ltd Cipru la un preț supraevaluat de 12 ori. Paguba adusă Poștei Române a fost de 6.583.000 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel