Dosar penal, proteste. Cătălin Paraschiv, audiat la Parchetul General

Şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, a fost audiat joi, la Parchetul General, în legătură cu intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

 'Fiind militar nu pot să îmi exprim o părere directă', a spus Cătălin Paraschiv, la ieşirea din sediul Parchetului. Întrebat de jurnalişti dacă a fost justificată intervenţia în forţă a jandarmilor, Paraschiv a precizat: 'Dacă dumneavoastră m-aţi văzut pe mine că sunt agresiv, aveţi perfectă dreptate. (...) De ce nu îi întrebaţi pe colegii mei? Ştiţi că respect foarte mult presa. Nu pot să dau nicio declaraţie'.

Nu crede că va raspunde penal

De asemenea, el a fost întrebat dacă îşi asumă riscul de a răspunde penal. 'Din punctul meu de vedere, nu cred', a arătat acesta, care a refuzat ulterior să mai răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel