Dosar penal în legătură cu moartea celor doi muncitori de la RADET

Termoficare
Termoficare

Un dosar penal a fost deschis în legătură cu moartea celor doi muncitori de la RADET.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au deschis un dosar penal in rem în legătură cu moartea celor doi muncitori de la RADET, care lucrau la o conductă de termoficare în zona Iuliu Maniu din Capitală. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, procurorii au deschis un dosar pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Luni seara, doi angajaţi de la RADET au fost răniţi în timp ce lucrau în subteran la o conductă de termoficare, în zona Iuliu Maniu din Bucureşti, în apropiere de Complexul Leu.

Unul dintre ei a rămas prins în interior şi a fost găsit mort. Al doilea a ieşit singur şi a fost transportat la Spitalul Militar, unde a decedat marţi.

[citeste si]

"În urma consultului de specialitate s-a constatat faptul că pacientul este în stare critică, având arsuri de gradul IIB şi III pe aproximativ 97 % din suprafaţa corpului, cu suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare. Conform procedurilor, s-a efectuat intervenţia chirurgicală de urgenţă pentru toaleta primară a leziunilor de arsură şi a plâgilor, precum şi pentru realizarea inciziilor de decompresie", au precizat reprezentantii spitalului.

Potrivit acestora, ulterior, pacientul a fost spitalizat în Sectia de ATI, unde a fost supus unei terapii complexe.

"Din păcate, cu toate eforturile medicilor, pacientul a decedat astăzi, 30 ianuarie, la ora 12:20", au mai precizat reprezentanţii spitalului.

Cei doi muncitori au fost răniţi, luni seara, după fisurarea unei ţevi a sistemului de termoficare din Capitală. Unul dintre muncitori a reuşit să iasă din canal, fiind  transportat la spital, cel de-al doilea fiind prins între ţevi. Din cauza apei care avea o temperatură mai mare de 90 de grade dar şi a aburului, pompierii nu au putut intra pentru a-l salva. Când a fost scos, muncitorul era decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel