Dosar penal după EXPLOZIA din Iași. Cine erau cei care au murit

foto: ziaruldeiasi.ro
foto: ziaruldeiasi.ro

O explozie a zguduit, la propriu, un bloc din Iași. Tavanul apartamentului de la parter s-a prăbușit după explozie. 

Explozia, urmată de incendiu, a avut loc în apartamentul de la parterul blocului. Proprietari erau doi bătrâni, soț și soție, care au murit în urma exploziei. Alte 11 persoane au fost rănite, trei au rămas în spital. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere calificată şi ucidere din culpă în cazul exploziei dintr-un imobil din municipiul Iaşi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, anchetatorii desfăşoară cercetarea la faţa locului, unde, sub supravegherea unui procuror, sunt efectuate activităţi specifice de către lucrători de poliţie din cadrul IPJ Iaşi - Serviciul de Investigaţii Criminale împreună cu specialişti în construcţii.

Viceprimarul municipiului Iaşi, Gabriel Harabagiu, a declarat că peretele exterior al blocului a fost aruncat în stradă, plafonul de la etajul unu a ajuns la parter, iar cel de la parter la subsol.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Loredana Covalschi, a declarat că în urma exploziei două persoane, profesorul universitar Victor Bulacovschi, fost prorector al Universităţii Tehnice 'Gheorghe Asachi' Iaşi, şi soţia acestuia, fost cercetător la Institutul Petru Poni, şi-au pierdut viaţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel