Dosar penal după ce o echipă de medici francezi a operat în România. Un bărbat a murit

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă după ce un craiovean a murit în urma unei operații de micșorare a stomacului. 

Doi medici francezi au venit, la sfârșitul lunii mai, la Spitalul Judeţean Craiova, pentru un schimb de experienţă, la invitaţia şefulului uneia dintre secţiile de chirurgie. Ei le-au arătat medicilor români o nouă procedură de micșorare a stomacului pentru persoanele care suferă de obezitate. Nouă pacienți au suferit această operație. Unul dintre cei nouă, un bărbat de 46 de ani, a murit la trei săptămâni după operație. 

"Imediat după operaţie a început să se simtă rău şi ni s-a spus că e normal, că sunt cauzele operaţiei", a spus Adina Țecu, fiica pacientului decedat, potrivit Digi24. "Un pacient care nu a respectat condiţiile, indicaţiile de regim, de efort fizic", a explicat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Craiova.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În secția de terapie intensivă a spitalului sunt internați acum doi dintre pacienții operați în mai, ei având complicații majore. Un al treilea pacient a plecat la cerere pentru a veni la un spital din București. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Craiova, Cristina Geormăneanu, a spus pentru reporterul Digi24 că nu poate spune dacă medicii din Franța aveau drept de liberă practică pentru că nu are cunoștințe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel