EXCLUSIV  Dosar PENAL dacă repari singur o groapă. Ceti (Sectorul 5): Nici noi nu avem voie să intervenim dacă sunt ale Primăriei Capitalei

 Imagine de la ultima reabilitare a DN71, pe raza comunei Buciumeni-Dealu Mare  Foto: Crișan Andreescu
Imagine de la ultima reabilitare a DN71, pe raza comunei Buciumeni-Dealu Mare Foto: Crișan Andreescu

Claudiu Octavian Ceti, președinte CA al societăților Salubrizare Sector 5 S.A. și Infrastructura S5 S.A., a explicat care este motivul pentru care administraţia de sector nu poate interveni pentru repararea unor bulevarde şi străzi. 

Claudiu Octavian Ceti a explicat, într-un interviu acordat DC News, că administraţia de sector nu poate interveni pentru asfaltarea sau pentru repararea multor străzi şi bulevarde din perimetrul Sectorului 5 din cauză că acestea se află în administrarea Primăriei Generale a Capitalei, iar o eventuală intervenţie s-ar termina chiar cu un dosar penal. 

„Cetăţenii trebuie să înţeleagă foarte clar că dacă anumite locuri nu sunt abordate, nu se fac investiţii, înseamnă că nu sunt ale noastre. Nouă ne este greu să explicăm acest lucru. Este anormal să vedeţi că pe partea dreaptă gardurile sunt vopsite, iarba este tăiată, trotuarul este asfaltat, coşurile de gunoi sunt prezente, iar pe partea stângă să nu se întâmple nimic, să fim cu 20 de ani în urmă”, a explicat Claudiu Octavian Ceti.

„Vă dau un exemplu. La Academia Militară, pe Panduri, vreo 5-6 luni a stat o groapă. O astupam eu, luam o roabă de asfalt... Ce păţeam dacă făceam acest lucru?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Nu avem voie să facem asemenea intervenţii, nici dumneavoastră ca şi cetăţean. În primul rând urma un dosar penal. Nu avem voie să facem intervenţii pe domeniul public fără autorizaţie. Iar noi nu aveam voie, ca şi companie - vorbim de Compania Infrastructură -  nu avea voie să facă intervenţii pentru plombarea unei gropi pentru că ea se afla pe un bulevard sau pe o zonă care se află în administrarea 100% a Primăriei Generale. Noi nu avem competenţe. Este foarte greu să le explicăm cetăţenilor care, când trec prin Sectorul 5 în drum spre un centru comerciale, spre locul de muncă sau spre un prieten şi trece cu maşina printr-o groapă, că de fapt strada sau bulevardul respectiv nu e în administrarea ta, iar noi nu putem face intervenţii, chiar dacă avem buget pentru aşa ceva, chiar dacă avem echipe pregătite, pentru că nu avem aprobarea. Dar sperăm ca acest lucru să se reglementeze şi să se urgenteze predarea străzilor şi a spaţiilor verzi aflate în administrarea municipalităţii către Sectorul 5”, a mai explicat Claudiu Octavian Ceti.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel