DOSAR MINERIADA. Noi audieri. "Cico" Dumitrescu și Cazimir Ionescu, la PÎCCJ

mineriada 1
mineriada 1

Au loc noi audieri, joi dimineață, în dosarul Mineriada, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Amiralul în rezervă Emil "Cico" Dumitrescu și Cazimir Ionescu, fost vicepreședinte CPUN, s-au prezentat la PÎCCJ. Joi la Parchet este citat să se prezinte și Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului.

"Cico" Dumitrescu, fost șef al Direcției Cultură Presă și Sport din cadrul Ministerului de Interne, a declarat la intrare în sediul Parchetului că nu a avut nicio implicare în acest dosar.

"Eu nu am avut niciun fel de amestec în chestia asta. Eu eram șeful Direcției Generale Cultură Sport. Nu m-am întâlnit cu revoluționarii, să zic așa, decât când au atacat Poliția Capitalei. Că atunci domnul președinte Iliescu îi căuta pe Chițac și pe Diamandescu și nu i-a găsit. Și m-a sunat pe mine și m-a întrebat: 'Măi, ce se întâmplă acolo?'. 'Nu știu, domnu' președinte'. Zice: 'Du-te, mă, și vezi'! Când i-am zis: 'Dom'ne, ăștia cer arestați!'. Zice: 'Du-te și vorbește cu șeful Poliției — era generalul Bâtlan — să le dea drumul!'. I-am spus că nu e, m-au luat, m-au bătut, mi-au rupt uniforma. Și a doua zi i-am spus: 'Domnu' președinte, eu mă duc la procuratură'. Cum adică, general să fie bătut, călcat, mi-au călcat ochelarii. Mi-a spus: "Așa se întâmplă, lasă-i, mă, în pace!", a declarat "Cico" Dumitrescu, potrivit Agerpres

Miercuri, fostul președinte Ion Iliescu și fostul director al SRI Virgil Măgureanu au fost chemați la Parchet, unde au fost anunțați că sunt acuzați pentru infracțiuni contra umanității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel