Dosar Mineriada. Miron Cozma: Când m-au văzut pe mine s-au stresat

Marţi, 13 iunie, Miron Cozma, a spus că trimiterea sa în judecată în dosarul Mineriadei din iunie 1990 este „incorectă”.

„E incorectă (trimiterea în judecată — n.r.), e un abuz, e o găselniță, o mizerie judiciară inventată de ei. (...) CEDO mi-a instituit calitatea de victimă pentru iunie 1990, nu Procuratura Militară sau alte instanțe românești. Eu am cerut la CEDO un euro (ca despăgubire — n.r.), nu puteam cere mai mulți bani, pentru că eu am demnitate și moralitate. Nu puteam să cer bani pentru sânge", a declarat Cozma, pentru Agerpres.

„Am fost trimis în judecată pentru vătămare corporală, în condițiile în care minerii nu erau în București pe 13 iunie cu mine, și pentru stres psihic, adică am stresat pe unii. S-au uitat la televizor și au văzut urât. Când m-au văzut pe mine s-au stresat", a comentat Cozma.

Cozma a spus că se va prezenta la proces, unde va fi apărat de doi avocați de prestigiu. În plus, el consideră că prezența sa la proces reprezintă și o obligație morală față de minerii din Valea Jiului, pentru a se afla adevărul despre evenimentele din iunie 1990.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel