Dosar Mineriada. Teodor Mărieș: Fac o mărturisire. L-am rugat pe Augustin Lazăr

Președintele Asociației 21 decembrie 1989, Teodor Mărieș, a recționat, în cadrul unei intervenții la România TV, cu privire la decizia ÎCCJ în dosarul Mineriada.

Întrebat despre cine e vinovat de faptul că judecătorii supremi au anulat acuzaţiile dar şi probele administrate, motiv pentru care s-a luat decizia ca dosarul să se reîntoarcă către procurorii militari, Teodor Mărieș a declarat:

Va fac o mărturisire. L-am rugat pe procurorul Augustin Lazăr, procuror general la momentul respectiv, dar și pe adjunctul secției, pe procurorul de caz, să facă cum trebuie dosarul, să nu se grăbească, să facă dosarul complet. Nu s-au grăbit, l-au făcut rău intenționat din punctul meu de vedere și, pe deasupra, și de profesioniști.Cine e vinovat?

În opinia noastră, a Asociației 21 decembrie, dl. Lazăr nu mai poate fi vinovat pentru că a plecat. Și dosarul Revoluției va avea aceeași soartă. Bineînțeles că doamna care a coordonat Parchetele Militare în ultimii trei ani, domnia sa este prim-adjuncta procurorului general, care trebuie să plece din Parchet. De asemenea, conducerea Secției Parchetelor Militare trebuie demisă pentru lipsa de profesionalism și pentru rea-credință și pentru complicitate pentru că au împins cu voie, încă doi ani de zile, nu s-a făcut dreptate victimelor și au favorizat infractorii. În opinia noastră este o chestiune de penal. 

Sunt crime împotriva umanității, aceasta este încadrarea dată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului a concluzionat Teodor Mărieș, preşedintele Asociaţiei 21 decembrie 1989 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel