DOSAR MICROSOFT: Procurorii DNA se apropie de PDL. Ce a anunțat avocatul lui Gheorghe Ștefan, Pinalti

Cătălin Dancu, avocatul lui Gheorghe Ştefan, a făcut joi un anunț care ar putea duce la o răsturnare de situație în Dosarul Microsoft. Aflat în arest preventiv, „Pilanti” a fost zilnic la DNA în această săptămână. El şi-a recunoscut faptele, iar joi a participat la o confruntare cu primul denunţător din dosar, Dinu Pescariu.

După audierile de joi, Cătălin Dancu a dezvăluit că anchetatorii au ajuns la concluzia că denunţurile din acest dosar se confirmă, inclusiv cele făcute de fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu. Mai concret, a punctat avocatul, se confirmă acuzaţiile de trafic de influenţă şi luare de mită. Delaţiunile ar putea avea ecou în vechiul PDL, nume grele fiind menţionate de Sandu, Cocoş şi Pinalti drept destinatari ai şpăgilor.

Potrivit DNA, Pinalti, alături de Dorin Cocoș şi Gabriel Sandu ar fi fost beneficiarii unor şpăgi 17,5 milioane de euro în afacerea Microsoft.

"Am să vă spun că declarația de azi îmi confirmă un trafic de influență real (n.r. - traficul de influență făcut de Gheorghe Ștefan în Dosarul Microsoft) și ceea ce a spus Gabriel Sandu e adevărat.

Să lămurim încă un lucru! Domnul Gheorghe Ștefan nu a făcut niciun denunț, să lămurim public. A răspuns la ce a fost întrebat cu privire la tot cadrul procesual. A cooperat și a răspuns unor lămuriri care erau necesare și pe care procurorii le-au adresat.

Nu s-a discutat nimic nici de domnul Blaga, nici de domnul Băsescu. Se urmărește acum să verificăm cine a făcut aceste plăți. Au fost discuții despre plățile făcute către PDL. Cunoaște că s-a întâmplat acest lucru, dar nu e implicat în mod direct. (...) Nu e suficient doar să afirmi, mi se pare normal să și verifici daca e adevărat", a declarat avocatul Cătălin Dancu la ieșirea de la DNA, conform psnews.ro.

Vezi și: Dorin Cocoș, denunț exploziv în Dosarul ANRP: Cine a primit 7,5 milioane de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel