Dosar Microsoft. Pedeapsa lui Gheorghe Ştefan, redusă

Pedeapsa de şase ani de închisoare pe care fostul primar al oraşului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a primit-o în dosarul Microsoft a fost redusă aproape la jumătate.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis o contestaţie formulată de Gheorghe Ştefan împotriva unei decizii a Tribunalului Dâmboviţa care a respins contestaţia la executare formulată de acesta cu privire la pedeapsa de şase ani de detenţie pe care a primit-o în dosarul Microsoft.

Instanţa a constatat că sunt incidente dispoziţiile articolului 19 din Legea 692/2002 (care prevăd posibilitatea de reducere a pedepsei ca urmare a cooperării în calitate de martor pentru alte cauze asemănătoare - n.r.) şi a redus de la şase ani la trei ani şi şase luni închisoare pedeapsa principală aplicată condamnatului prin decizia pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Microsoft în data de 3 octombrie 2016.

[citeste si]

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că decizia instanţei de reducere a pedepsei aplicate lui Gheorghe Ştefan a fost luată în urma denunţurilor făcute de acesta la DNA, fiind aplicabile în cauză dispoziţiile articolului 19 din Legea 692/2002.

Decizia pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti este definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel