Dosar Microsoft. Dumitru Nicolae, eliberat din închisoare

Omul de afaceri Dumitru Nicolae, condamnat în dosarul Microsoft la doi ani și patru luni de închisoare, va ieși din închisoare, după ce Tribunalul Ilfov a respins vineri contestația procurorilor DNA privind eliberarea condiționată a acestuia.

"În temeiul articolului 425 indice 1 alineatul 7 punctul 1 litera b raportat la articolul 587 alineatul 3 Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale numărul 1895 din data de 02.08.2017 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal numărul 17231/4/2017. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Dumitru Nicolae, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei numărul 46/2016 emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală", se arată în minuta deciziei. 

Pe 2 august, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiţionată depusă de Nicolae Dumitru, condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul "Microsoft". 

Decizia nu a fost definitivă, fiind contestă de procurorii DNA la Tribunalul Ilfov. 

Pe 3 octombrie 2016, ÎCCJ l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Nicolae Dumitru la 2 ani şi 4 luni închisoare în dosarul "Microsoft". În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul ministru Gabriel Sandu - 3 ani, fostul primar Gheorghe Ştefan - 6 ani, omul de afaceri Dorin Cocoş - 2 ani şi 4 luni. 

Judecătorii au decis atunci confiscarea unor importante sume de bani de la cei patru condamnaţi: 9 milioane de euro de la Dorin Cocoş, 2 milioane euro şi un milion de dolari de la Nicolae Dumitru, 4 milioane euro de la Gheorghe Ştefan şi 2,1 milioane euro de la Gabriel Sandu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel