Dosar Microsoft: DNA spune că mita ar fi ajuns și la PDL. Numele lui Boc, menționat în dosar

boc udrea insigna decenews
boc udrea insigna decenews

Procurorii spun în referatul de arestare preventivă a Elenei Udrea că beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului Microsoft sunt, printre alţii, şi Gabriel Sandu, Dorin Cocoș şi Partidul Democrat Liberal, care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul fostului ministru Gabriel Sandu.

Procurorii mai arată că Elena Udrea și Emil Boc l-au susținut pe ministrul Gabriel Sandu pentru promovarea unei hotărâri de guvern și alocarea bugetului necesar în vederea achiziționării de licențe IT, conform România Tv.

"Inculpatul Cocoş Dorin a pretins şi primit de la (....)şi (....) suma de 9.000.000 de euro pentru ca prin intermediul inculpatei Udrea Elena Gabriela – ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, membru al Guvernului, şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de (....) încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft", se arată în referatul DNA.

De asemenea, procurorii susţin că "inculpatul Sandu Gabriel –ministru al Comunicaţiilor la data respectivă, a procedat la realizarea procedurii de achiziţie şi la încheierea contractului de licenţiere ca urmare a presiunilor exercitate de UDREA ELENA GABRIELA – în calitate membru al Guvernului şi vicepreşedinte PDL, precum şi ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului".

Elena Udrea, reținută de DNA. Ruxandra Dragomir, mesaj emoționant

"Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru (....) şi a lui (....)", se arată în referatul procurorilor DNA în dosarul Microsoft. În perioada mai sus menţionată, premier al României era Emil Boc.

Procurorii susţin în referat că "beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel