Dosar Lucan, STENOGRAME. Medicul știa de anchetă

Medicul Mihai Lucan știa de existența anchetei DIICOT încă din 2016. 

Dovadă stau posibilele interceptările realizate de anchetatori, în cursul cărora Lucan se plângea de faptul că telefoanele au urechi. Medicul clujean, speriat de amploarea și frecvența controalelor de la ministerul Sănătății, se răstea la angajații Institutului de Transplant Renal atunci când aceștia furnizau informații investigatorilor.

Ies la iveală încercările chirurgului de a evita investigațiile, informează TVR. Într-un mesaj din septembrie 2016, Lucan se declara deranjat de verificările la care îl supun autoritățile: "M-am întors la Cluj pentru că a venit din nou o comisie de minister. Se pare că activitatea noastră interesează DIICOT, telefoanele parcă au urechi. Nasol. Te iubesc, mi-e dor de tine."

Din rechizitoriul procurorilor reiese că, la un moment dat, Mihai Lucan a luat legătura cu Victor Zota, fost șef al Agenției Naționale de Transplant, acum coordonator regional în instituție. Lucan s-a plâns că anchetatorii insistau pe legătura dintre clinica Lukmed și Institutul de Transplant Renal.

MIHAI LUCAN: Deci după cum au acționat era mai d...ad...Bun. Și, negăsind nimic acolo unde credeau c-o să găseacă, că n-aveau ce. A... s-au direcționat total înspre relația dintre clinica privată și clinica de stat. Și au scos pe nume bolnavii ăștia. Adică nu știu cum au știut.

VICTOR GHEORGHE ZOTA: Da, nu au voie. Nu au voie să facă chestia asta. Nu au voie.

MIHAI LUCAN: Adică nu cu numele, pe asta. Da au scos exact foile astea, știau nume.

VICTOR GHEORGHE ZOTA: Păi, nu au voie. Ei au venit să investigheze clinica de stat, nu clinica privată. N-au nicio legătură cu o altă instituție juridică a statului român. Deci ei puteau să spună eventual acolo, domnule nu s-a operat aicea și s-a operat în altă parte.

LUCAN: N-a spus nimica. Nu. Dar cum, că de ce nu. Bine au...au...ăsta. Dar modul cum au procedat, îți spun.

VICTOR: Da, da, da, da. Este polițienesc.

LUCAN: Și faptul că erau poliție curată, da din asta de o proastă calitate."

Și deputatul Emanuel Ungureanu susține că medicul Lucan a avut din timp informații despre activitățile DIICOT.

Din referat reiese și faptul că Institutul de la Cluj nu ar fi avut autorizație pentru transplantul de pancreas.

Interlocutor: "Știți care este problema principală în rest? Că n-avem autorizația sanitară de funcționare pentru transplantul de pancreas, că nu-i trecut.

LUCAN: Și ce? Ce autorizație ne trebuie pentru transplantul de pancreas ?

Interlocutor: Tot spitalul are o autorizație sanitară de funcționare care are mai multe puncte, cu se ce poate. acea activitate se poate desfășura în spital. Și la transplantul renal este trecut, dar nu s-a cerut din partea spitalului când s-a făcut actualizarea acestei... acestei autorizații sanitare de funcționare, nu s-a cerut introducerea acolo și a transplantului de pancreas.

Din același document al Parchetului reiese și că Mihai Lucan a cumpărat un teren la Balotești, în județul Ilfov, pentru a construi o nouă clinică lângă București.

[iteste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel