Dosar ”Lazăr - Ministerul Justiţiei”. CA Alba Iulia, decizie

Rodica Mitu / 02 apr 2019 / 12:29 Salveaza PDF Comentarii
Augustin Lazăr
Descriere foto: Augustin Lazăr

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a amânat marţi, din lipsă de procedură cu unul dintre intervenienţii în dosar, pentru data de 23 aprilie judecarea cauzei în care procurorul general, Augustin Lazăr, cere suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, acţiune demarată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în octombrie anul trecut.

„La termenul de judecată de astăzi, CA Alba Iulia a constatat că, în cauză, procedura de citare cu unul din cei trei intervenienţi nu s-a îndeplinit, prin urmare, cauza fiind în stare de amânare, a stabilit un nou termen de judecată, pentru data de 23 aprilie. Până la acel termen se vor relua toate măsurile procedurale ca citarea să se realizeze', a declarat, presei, purtătorul de cuvânt al instanţei, Cosmin Muntean.

Avocatul care-l reprezintă pe Augustin Lazăr a confirmat presei că intervenientul în cauză, Emilian Stanciu, este profesor la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, un cunoscut criminalist. 'A fost o lipsă de procedură cu unul dintre intervenienţi şi s-a acordat un nou termen, pentru a fi citat, pentru că asta este ordinea procedurii', a explicat Ovidiu Podaru. El a adăugat că nu-l cunoaşte personal pe Stanciu, dar poate să confirme că este vorba de un cadru didactic al Universităţii Bucureşti. 'Pot să vă confirm, dânsul este', a spus avocatul lui Lazăr.

Podaru a explicat că în dosar au fost formulate, până acum, trei cereri de intervenţie. 'Fiecare a încercat să sprijine, într-un fel sau altul, din motive diverse apărarea uneia sau alteia dintre părţi. Două sunt pentru reclamant, una este pentru pârât. Fiecare şi-a argumentat, pe, nu ştiu, 7-10 pagini, o poziţie în sensul în care sprijină pe domnul procuror general sau pe ministrul justiţiei', a detaliat avocatul, potrivit Agerpres.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22