Zegrean: Adina Florea să se abțină. Kovesi nu trebuie să dovedească nimic!

Fostul șef al Curții Constituționale, judecătorul Augustin Zegrean, a explicat, într-o intervenție de joi seara, la Realitatea tv, ce se poate întâmpla cu Laura Codruța Kovesi, după ce a fost chemată la audieri într-un nou dosar.

Laura Coruța Kovesi ar putea fi suspendată ”numai dacă ar fi pusă sub învinuire”, susține fostul judecător constituțional.

Acest lucru depinde acum de ce decizie va lua Adina Florea, cea care se ocupă de acest dosar al lui Kovesi.

Doamna aceasta, dacă ar ține la deontologia profesională, ar trebui să se abțină. Și se înțelege de ce spun asta. Eu în locul ei așa aș face”, a afirmat Augustin Zegrean la Realitatea tv.

”În mod normal, funcțiile din Uniunea Europeană se obțin prin propunere făcută de Guvern. De data asta, Codruța Kovesi s-a dus singură acolo și și-a depus candidatura și Guvernul își dă seamă că îi scapă printre degete chestia aceasta, că nu pot să pună ei pe cine vor. De aici a pornit totul. Kovesi a câștigat prin competența ei profesională, prin tot ce s-a spus despre ea în vremea cât a fost șefă la DNA, știți foarte bine că a fost foarte apreciată și decorată. Singurii care nu o vor sunt românii”, a mai spus judecătorul.

”Kovesi nu trebuie să dovedească nimic”


”Nu cred să se ajungă la suspendarea din funcția de procuror. Trebuie să ne uităm și cine face acuzațiile. Doamna Kovesi se bucură de prezumția de nevinovăție. Este cea mai importantă prezumție din Dreptul penal. Nu există alta mai importantă! Ea nu trebuie să dovedească nimic. Ea nu trebuie să-și dovedească nevinovăția, că am tot auzit pe unii spunând că să se pună la dispoziția Parchetului ca să-și dovedească nevinovăția. Nu, ea nu trebuie să dovedească nimic. Trebuie să dovedească Parchetul că este vinovată. Dacă răsturnăm prezumția asta, atunci nu mai are rost să trăim în țara asta”, a încheiat fostul șef al Curții Constituționale, judecătorul Augustin Zegrean.

Citește și: 

Kovesi ar putea fugi din țară după citația de la Poliție, conform unor surse

Protest de susținere pentru Kovesi. S-au anunțat data și ora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel