EXCLUSIV  Dosar întâlnire Dragnea - Trump. Gușă: Mi se pare o greşeală și o aberaţie

Cozmin Gușă, consultant politic, a vorbit despre dosarul lui Liviu Dragnea privind întâlnirea din SUA cu Donald Trump.

"Liderii, de la Adrian Năstase până la alţii, au plătit. Dacă nu au plătit cu bani, cum s-a întâmplat de multe ori, au primit o şepcuţă şi au dat altceva. Au plătit în numele României, deci se plăteşte cumva. Dacă eşti preşedinte în funcţie, nu este cazul unor contracte de lobby. Dacă eşti doar candidat sau altfel de lider politic, trebuie să plăteşti la acele firme ca să îţi aranjeze întâlnirile.

A-i tăia capul lui Dragnea pentru că a plătit nişte bani ca să se vadă cu cel mai important lider al planetei de atunci mi se pare o greşeală şi o aberaţie. Pe de-o parte, este o greşeală să-i tai capul lui Dragnea, pe de altă parte este o aberaţie că mai e nevoie din partea unui partener strategic, - cum ne dăm noi cu americanii - liderul Camerei Deputaţilor, liderul politic al României de atunci să plătească pentru întâlniri în America.

Ah, că se face? Se face. Ah, că ăia declară? Declară, că aşa s-a ajuns la anchetă în România. Că nu ar trebui să se facă şi să avem statut de partener? Asta este cu totul altceva. Dosarul nu cred că va fi finalizat vreodată", a spus Cozmin Gușă, în emisiunea Deferiți mass-media, de la Antena 3.

"Procurorii români şi serviciile secrete erau pregătite, în noiembrie. Aveau pe tarabă două categorii de dosare. Unele care îl vizează pe Trump, altele care îl vizează pe Biden. "Dacă câştigă Trump, dăm drumul la Biden, Fondul Proprietatea, Gitenstein". Nu a câştigat. A câştigat Biden. "Dăm drumul la ceva cu Trump. Păi, ce avem cuTrump? Avem chestia cu banii, cu Broidy, cu contractele şi cu Dragnea. Gata, daţi-i drumul!", a mai spus Cozmin Gușă.

Acuzații în dosar 

Luni, 17 mai, DNA a anunțat trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea pentru trafic de influenţă, în dosarul deschis pentru vizita făcută în SUA la învestirea lui Donald Trump în ianuarie 2017. Procurorii DNA îl acuză pe Liviu Dragnea de două fapte de trafic de influență și de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Alături de Dragnea a fost trimis în judecată și Gheorghe Dimitrescu, fost consul al României la Bonn - rechemat în țară în ianuarie 2021 -, consilier la acea vreme al fostului deputat PSD, Florin Iordache. Dragnea ar fi primit în perioada ianuarie 2017 - mai 2017, de la un om de afaceri, foloase necuvenite pentru el și pentru PSD în scopul participării la învestirea lui Donald Trump ca președinte al SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel