Dosar ICA. Sorin Pantiș rămâne cu pedeapsa de 7 ani

curtea de apel
curtea de apel

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire a pedepsei introdusă de fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). 

Fostul demnitar a depus, în 6 iunie, o cerere de revizuire a sentinţei, în care a invocat faptul că a fost condamnat de judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă ulterior din magistratură pe motiv că a participat la un seminar unde a predat mai multe cursuri unor funcţionari din Ministerul Agriculturii.

Sorin Pantiş a mai făcut o contestaţie în anulare şi a dat în judecată Agenţia Domeniilor Statului şi Ministerul Agriculturii, contestaţie respinsă de Curtea de Apel Bucureşti în aprilie 2015.

El contesta atunci modul de constituire a completului de judecată care l-a condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul ICA.

Acum, Pantiş a considerat că se impune revizuirea sentinţei din 2015, având în vedere că judecătoarea Bogdan a fost exclusă între timp din magistratură.

Marţi, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca inadmisibilă solicitarea acestuia de revizuire a sentinţei, iar decizia este definitivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel