DOSAR GHIȚĂ. Victor Ponta, audiat ca martor

Victor Ponta a fost audiat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de martor, în dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat de corupţie şi şantaj, alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova. 

Presa a publicat în luna martie 2016 o declaraţie dată în instanţă de Liviu Mihail Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în care acesta spunea că s-a întâlnit cu Victor Ponta în sediul Guvernului, iar acesta i-ar fi propus să fie numit într-o funcţie la DLAF sau Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Întâlnirea cu Victor Ponta ar fi avut loc la insistenţele lui Sebastian Ghiţă. În sala de judecată, Ponta a negat că Sebastian Ghiţă i-ar fi solicitat să-l numească pe Liviu Tudose în vreo funcţie.

Declarații

'Nu îmi mai aduc aminte ce am declarat la urmărirea penală, pentru că în acea perioadă aveam o relaţie mai tensionată cu procurorii de la DNA Ploieşti. L-am întâlnit pe procurorul Tudose de două ori. Prima dată, am fost invitat la Sinaia la căsătoria unui prieten de-al meu şi Tudose era naşul de cununie. În acea calitate, Tudose m-a întâmpinat, m-a salutat şi am schimbat câteva cuvinte. Anterior, la biroul meu din Bucureşti, am fost înştiinţat de şeful de Cabinet că Tudose mă căuta să îmi dea o invitaţie. Fiica mea face pian, iar fiica mea avea un concert de pian la Ploieşti. Întâlnirea a durat 30 de secunde. Mi-a dat invitaţia şi i-am promis că, dacă programul îmi va permite, o să onorez invitaţia. Nu am reuşit să mă duc. În acea perioadă, eram prieten cu Sebastian Ghiţă. Ghiţă nu mi-a solicitat niciodată să-l numesc sau să-i ofer procurorului Tudose vreo funcţie. Singurele persoane cu care am vorbit despre Tudose, după acea nuntă, au fost Robert Cazanciuc şi Tiberiu Niţu. Amândoi erau din Prahova şi m-am gândit că îl cunoşteau mai bine ca mine. I-am întrebat dacă îl cunosc şi dacă este o problemă că am fost la o nuntă unde el fusese naş. Când am acceptat să merg la nuntă, nu ştiam cine este naşul. Îmi amintesc că la acea nuntă Sebastian Ghiţă nu a fost prezent', a declarat Ponta în faţa judecătorilor, potrivit Agerpres.

[citeste si] 

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în acest dosar pentru două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel