Dosar Gala Bute. Udrea, la ÎCCJ: Am urmărit să devin președintele României

Elena Udrea a declarat vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că prin organizarea Galei Bute a urmărit să ajungă cel mai bun ministru din Guvernul Boc și chiar președinte al României, însă s-a ales cu "huiduielile" a 8.000 de spectatori și un dosar penal.

În cadrul procesului în care este acuzată de corupție, Elena Udrea a fost întrebată la un moment dat de avocatul lui Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, dacă prin organizarea Galei Bute a urmărit un interes politic personal.

"Recunosc că am urmărit să fiu cel mai bun ministru din Guvernul Boc, să devin președintele României, cel mai bun dintre politicieni. Unele mi-au reușit, altele nu. Gala asta mi-a adus huiduielile a 8.000 de spectatori și un dosar penal", a fost răspunsul Elenei Udrea, citează Agerpres.

Elena Udrea a solicitat audierea în instanță a lui Emil Boc și Cătălin Predoiu

Tot la acest termen al procesului, Elena Udrea a solicitat judecătorilor audierea ca martori a fostului premier Emil Boc și a fostului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu. Motivul invocat a fost faptul că organizarea galei a fost decisă în cadrul unei ședințe a Executivului condus de Emil Boc, prin adoptarea unei hotărâri de guvern.

"Toată lumea era interesată atunci ca acest meci să aibă loc. Întrebarea este care a fost câștigul Elenei Udrea, pentru că, până la urmă, eu am fost huiduită în sală de vreo 8.000 de oameni și m-am trezit și cu dosar penal. Deci, care a fost câștigul meu că Lucian Bute a boxat în România și care a fost abuzul pe care eu l-am făcut? Un ministru care conducea un minister cu obligația, prin hotărâre de Guvern, să se implice în promovarea României, în cadrul acelei competiții. Toată lumea vroia ca acest meci să aibă loc la București, deci nu cred că domnul Emil Boc are o problemă să recunoască încă o dată că și dânsul și-a dorit și a vorbit cu Obreja (...). Din punctul meu de vedere, pe cât de vinovată aș putea să fiu eu, ca ministru care a condus ministerul care avea fonduri pentru promovare, pe atât de vinovați sunt toți cei din guvern sau măcar cei care au avizat această hotărâre, adică deloc, din punctul meu de vedere. Nu e mai bine să îi întrebăm pe cei din Guvern cum a fost? Nu e bine să vină domnul prim-ministru și ministrul de Justiție să spună cum a fost? Că poate eu în apărarea mea pot să spun orice. Cred că este și interesul DNA să vină fostul premier și fostul ministru al Justiției să lămurească aceste aspecte", a spus Elena Udrea la ieșirea din sala de judecată.

Citește și: Predoiu, reacție după ce Udrea a cerut audierea sa în dosarul Gala Bute

Judecătorii au admis audierea ca martori a mai multor persoane: Dorin Cocoș, Adrian Gărdean, Felix Tătaru, Cornel Răzmeriță, Miron Lupulescu, Vasile Mihalcea, urmând ca să decidă pe 2 iunie dacă acceptă chemarea în instanță a lui Emil Boc și Cătălin Predoiu.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel