Dosar Gala Bute: Ștefan Lungu, adus cu duba la DNA. Ar fi primit 700.000 de lei șpagă - surse

Procurorii DNA au făcut luni dimineață percheziții la domiciliul lui Ștefan Lungu, fost consilier în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea. Lungu a fost transportat cu duba la sediul DNA, pentru audieri. Surse citate de Agerpres spun că fostul consilier este suspectat că a primit 700.000 de lei pentru a-și folosi influența.

Conform sursei citate, Lungu ar fi primit în 2010 suma de 700.000 de lei de la societatea Termogaz Company SA, pentru a-și folosi influența față de angajați din cadrul ministerului, în vederea efectuării plăților prin care erau finanțate contractele de lucrări publice.

Banii ar fi fost livrați în mai multe tranșe, iar pentru a ascunde natura acestor plăți, au fost întocmite mai multe contracte fictive de achiziție, prin interpunerea unei alte societăți. Este vorba de Last Time Studio SRL din Câmpina, societate controlată de Ștefan Lungu prin intermediul mamei sale, Elena Lungu, în calitate de asociat și administrator.

Dosar Gala Bute: DNA cere urmărirea penală pe numele Elenei Udrea

Reprezentanții Termogaz Company urmăreau în vara anului 2010, conform surselor, obținerea unei plăți în avans pentru un contract încheiat cu administrația locală din Cavnic, ce avea ca obiect domeniul schiabil Gutâiul Doamnei. Deși MDRT nu finanța în mod obișnuit asemenea lucrări, Lungu ar fi promis că va interveni pentru a aproba efectuarea plății, în schimbul unui comision de 10%.

MDRT a dispus ulterior efectuarea unei plăți de aproape 5 milioane de lei către administrația din Cavnic pentru finanțarea în avans a contractului încheiat cu Termogaz Company, din suma totală aproape 500.000 de lei fiind direcționați către Ștefan Lungu. Conform surselor, transferul a fost mascat prin interpunerea societății controlate de Lungu în achiziția unui post de transformare.

DNA, percheziții masive în dosarul "Gala Bute"

O altă tranșă de aproape 300.000 de lei a fost primită de Ștefan Lungu, prin intermediul firmei pe care o controla, în toamna anului 2010, după ce MDRT a efectuat două plăți în valoare totală de aproape 2 milioane de lei pentru niște lucrări executate de Termogaz Company în localitatea Borsec.

Tranzacțiile cu firma Last Time Studio au avut, conform acelorași surse, un caracter fictiv, urmărindu-se doar obținerea unei justificări pentru transferul sumelor de bani în patrimoniul lui Ștefan Lungu, în schimbul influenței exercitate asupra funcționarilor MDRT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel