Urmărește emisiunea live


Dosar finanțări externe #REZIST. DIICOT, anchetă

DIICOT anchetează un dosar care vizează finanțările externe pentru #REZIST, informează Lumea Justiției.

Surse judiciare avizate afirmă că la nivelul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) s-a declansat o ampla investigatie privind finantarea Miscarii #Rezist, existand suspiciuni majore privind operatiuni de spalare de bani si constituire de grup organizat infractional in scopul intreprinderii de actiuni impotriva ordinii constitutionale, scrie Lumea Justiției.

Informațiile au fost prezentate și de Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei.

Este vorba de finantarea gruparilor violente de strada (care in ultima perioada speriate ca au intrat in vizorul autoritatilor si-au redus subit activitatea) si care au organizat in anii 2017 si 2018, si mai ales in data de 10 august 2018, actiuni impotriva ordinii constitutionale - pedepsite de art. 397 Cod penal – in scopul daramarii guvernarii PSD-ALDE.

In cadrul anchetei DIICOT privind infractiunile de spalare de bani si de constituire de grup infractional organizat in legatura cu o serie de membri ai miscarii #REZIST, potrivit surselor din apropierea acestui caz, ar fi vizate mai multe tranzactii cu cryptomonede (ex. Bitcoin) care au fost realizate dintr-un „portofel virtual" (wallet) utilizat de mai multe asociatii, ONG-uri sau fundatii din Romania afiliate/colaboratoare cu miscarea #REZIST. Detalii pe luju.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel