Urmărește emisiunea live


DOSAR ERATA CCR, la Parchetul General. Constantin Creangă, detalii din dosar

Dosarul Erata a fost redeschis la Parchetul General în urma plângerii unui cetățean care a votat la referendumul pentru suspendarea lui Traian Băsescu din vara lui 2012.

Parchetul General a confirmat, în această săptămână, că a început urmărirea penală "in rem" față de judecătorii CCR Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lăzăroiu, Mircea Ștefan Minea, Iulia Antonela Motoc și Puskas Valentin Zoltan, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și fals.

Constantin Creangă, susținut de avocatul Lucian Bolcaș, a făcut plângerea la Parchetul General împotriva soluției de neîncepere a urmăririi penale în dosarul "Erata". El a vorbit, sâmbătă seară, în emisiunea Q&A cu Alessandra Stoicescu, despre redeschiderea dosarului:

"În 27 am făcut acea sesizare și pe 8 iunie am fost chemat la Parchetul General pentru a ne spune punctul de vedere în această chestiune. Și am arătat că potrivit hotărârii ÎCCJ am un drept propriu asupra chestiunii acesteia cu votul meu și am rugat să se cerceteze acest caz. Am fost și primul audiat. La ÎCCJ, mi s-a dat câștig de cauză. La Parchet mi-am expus punctul de vedere pe care l-am scris și-n acel memoriu scris împreună cu dl Bolcaș. Procurorul a părut dornic să afle adevărul și foarte corect, din punct de vedere al întrebărilor, mi-a dat voie să-mi expun toate punctele de vedere".

"D-abia aștept să fie luat Zegrean cum a fost luat Toni Greblă"

"A fost interesul unui întreg sistem de putere, nu al unui singur om", a subliniat Daniel Savu, senator PSD. A precizat: "Povestea asta a influențat viața României. A fost posibilă prin complicitatea unui întreg sistem de putere. Erata asta a fost concepută în alte laboratoare. Nu-l văd să o fi scris el sau Minea. D-abia aștept să fie luat Zegrean cum a fost luat Toni Greblă. România a fost influențată dramatic de această erată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel