DOSAR DRAGNEA. ÎCCJ, decizie de ultimă oră

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis, luni, 1 octombrie, o cerere a DNA de redeschidere a urmăririi penale într-un dosar care îl vizează pe Liviu Dragnea.

Instanţa supremă a admis cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale in rem şi numai cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Decizia instanței

Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. În temeiul art. 335 alin. (4) şi alin. (41) Cod procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale dispusă prin ordonanţa nr. 117/II-2/2018 din 3 iulie 2018, în dosarul nr. 337/P/2009 (986/P/2014) al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei numai in rem şi numai cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art. 248 Cod penal de la 1969. Menţine celelalte dispoziţii ale rezoluţiei din data de 14 octombrie 2013, respectiv cele referitoare la neînceperea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de stabilire cu intenţie a unei valori diminuate a activelor unei societăţi, prevăzută de art. 10 lit. a) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 1 octombrie 2018”, se arată în decizia instanţei.

Dosarul, care are legătură cu Tel Drum, a fost clasat în anul 2013, însă procurorii au decis să-l redeschidă. DNA a depus cererea de redeschidere pe data de 3 iulie şi are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335 alin. 4 NCPP)”.  

Ce declarase Dragnea în weekend

Amintim că, duminică seară, Liviu Dragnea, prezent în platoul România TV, a declarat că nu mai are nicio așteptare de la recursul care va începe pe 8 octombrie. „O să spun ceva. O să mă certe mulți. Nu prea mai am așteptări de la acest recurs. Nu mai am încredere că, cel puțin în ceea ce mă privește și nu numai, justiția este oarbă. Nu am încredere. (...) Să fii condamnat pe baza unui studiu sociologic din 1961.

(...) Dacă se poate trimite un om la închisoare fără probe, iertați-mă, nu pot să am încredere. Și măcar să apuc să duc la capăt ceea ce ne-am propus: în România să fie șanse minime, aproape deloc, să se mai dea astfel de sentințe. Este foarte grav", declarase Liviu Dragnea, duminică seară, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel