Dosar Dragnea. Bombonica Prodana ridică o excepţie de neconstituţionalitate

Ionel Marineci, unul dintre inculpaţii din dosarul lui Liviu Dragnea, le-a spus, marţi, 3 octombrie, judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că nu mai doreşte să fie judecat prin procedura simplificată, aşa cum optase la începutul procesului.

Instanţa supremă a reluat de la zero procesul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Trei dintre inculpaţi - Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica - au declarat că îşi menţin cererea de a fi judecaţi prin procedura simplificată, care presupune recunoaşterea vinovăţiei şi scăderea cu o treime a pedepselor.

În schimb, Ionel Marineci, la data faptei şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, a spus în sala de judecată că nu mai vrea să fie judecat prin procedura simplificată. "Nu îmi mai menţin opţiunea de a fi judecat prin procedura simplificată, deoarece am de adus nişte argumente", a precizat Ionel Marineci.

"Asta înseamnă că vă susţineţi nevinovăţia?", l-a întrebat preşedintele completului de judecată, Ştefan Pistol, scrie Agerpres. "Nu neapărat. M-am consultat cu avocatul meu şi am argumente pe care le voi susţine în cursul cercetării judecătoreşti. Înţeleg foarte bine consecinţele judecării prin procedura normală", a răspuns Marineci.

Tot acum, avocata care o apără pe Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Dragnea, a cerut sesizarea CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate, cu privire la articolul 175, alin. 2 din Codul penal, care se referă la calitatea funcţionarului public în sensul legii penale, conform sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel