Dosar DIICOT - FBI, percheziţii. DIICOT, detalii despre clanurile mafiote din Craiova

DIICOT a oferit primele detalii despre gruparea infracţională la care au avut loc descinderi în cursul dimineţii. Interlopii din Craiova sunt suspectaţi de trafic de persoane din România spre SUA. 

Un fost membru al grupării destructurate în urma perchezițiilor din Craiova și București, care clona carduri și trafica migranți, a fost înjunghiat în orașul Cancun, arată DIICOT, conform Mediafax. 

Membru al grupării, asasinat 

Câteva luni mai târziu, asupra aceleiași persoane au fost trase focuri de armă. DIICOT arată că gruparea folosea banii obținuți din activitatea infracțională pentru achiziționarea de terenuri sau de mașini de lux, construirea de clădiri ori ca și capital al unor societăți comerciale de tip ,,paravan” atât în Mexic, cât și în România, fiind folosite în acest scop diverse persoane interpuse, obiectivul final fiind introducerea acestora în circuitul financiar legal. În cursul anului 2018, pe fondul unor divergențe existente cu un fost membru al grupării care avea rolul de a supraveghea derularea în condiții de siguranță a activităților infracționale, liderul grupării a dispus șantajarea membrilor familiei acestuia.

În aprilie 2018, persoana vătămată a fost înjunghiată într-un loc public din orașul Cancun, la comiterea faptei participând patru membri ai grupării. Ulterior, în timp ce victima se afla pe raza aceleiași localități, la bordul autoturismului său, fiind însoțită de o altă persoană, a fost împușcată de o persoană care asigura paza liderului grupării.

Ce au găsit anchetatorii la percheziţii

În urma perchezițiilor de joi au fost ridicate 6 mașini de lux, sumele de 21.520 lei, 5075 dolari, 16.550 euro, 8.450 lire sterline, 1 pistol cu glonț calibru 9 mm, 5 ceasuri de lux,51 telefoane mobile, 26 carduri bancare, aparatura skimming,înscrisuri doveditoare ale unor transferuri bancare.

O grupare infracțională care clona carduri în special în localități de pe litoralul mexican și trafica migranți, condusă de un bărbat din Mexic, a fost destructurată în urma unor percheziții în Craiova și în București. Românii implicați protejau acțiunile de alte grupări prin violență și șantaj.

Potrivit IGPR, polițiștii și procurorii au făcut, joi, 14 percheziții domiciliare, în Craiova, în localitatea Salcia (județul Dolj) și în București, fiind vizată o grupare infracțională organizată, formată din cetăţeni români și mexicani, care ar fi acționat, din anul 2012, pe teritoriile României, Mexicului, S.U.A. și a altor state. Membrii grupării sunt suspectați că au comis fraude prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (clonare de carduri), trafic de migranți pe ruta România - Mexic – S.U.A. și infracţiuni de şantaj şi spălare a banilor. Gruparea ar fi fost coordonată din Mexic, de către un bărbat care ar deține acolo, prin intermediul unor persoane interpuse, mai multe societăți comerciale, unele specializate în achiziționarea și montarea de bancomate pe teritoriul acestui stat și asigurarea mentenanței acestora. 

Mai mulţi infractori, duşi la DIICOT

Joi, 5 persoane implicate în cauză au fost conduse la sediul DIICOT pentru continuarea cercetărilor, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat și șantaj.

„În cauză, s-a cooperat cu autoritățile americane din cadrul FBI, prin intermediul Biroului Ofițerilor de Legătură al acestei instituții în România. La acțiunea operativă desfășurată a asistat și un reprezentant al Biroului FBI la București. La acțiune, alături de polițiști antidrog din cadrul D.C.C.O. și B.C.C.O. Craiova, au participat și colegi de la Institutul Național de Criminalistică și Inspectoratul de Poliție Județean Dolj. Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.. În activități au fost angrenați și luptători S.I.A.S. și jandarmi din cadrul B.S.I.J. ,,Vlad Țepeș”, arată IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel