Dosar de proxenetism în Dâmbovița. Mascații au descins la mai multe adrese

Foto cu caracter ilustrativ: Poliția Română
Foto cu caracter ilustrativ: Poliția Română

Mascații dâmbovițeni au descins la mai multe adrese, într-un dosar de proxenetism. 

Percheziții de amploare, duminică, într-un dosar de proxenetism, în localitățile Târgoviște, Aninoasa, Văcărești, Bucșani și Băleni. În urma descinderilor, la care au luat parte și mascații, au fost puse în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri. În urma cercetărilor, față de 12 persoane a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, astăzi, 19 septembrie, să fie prezentați magistraților, pentru dispunerea unor măsuri preventive, scrie dbonline.ro.

Aceștia sunt bănuiți că în, perioada 2016-2022, ar fi exploatat sexual mai multe persoane de sex feminin.

„La data de 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, cu sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acțiuni speciale din județele Giurgiu, Brașov, Prahova și Teleorman, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în municipiul Târgoviște, dar și comunele Aninoasa, Văcărești, Bucșani și Băleni”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

10 autovehicule au fost puse sub sechestru

În urma descinderilor, polițiștii au indisponibilizat 14 telefoane mobile, 2100 de franci elvețieni, 13.500 de lei, 1050 de euro, bijuterii, documente, înscrisuri și două pistoale de autoapărare supuse autorizării.

Totodată, s-a dispus măsura indisponibilizării în cazul a 10 autovehicule și măsura asiguratorie a sechestrului pentru 6 case, 2 apartamente și 11 terenuri intravilane. Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz, pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

17 percheziţii în București și 3 județe la persoane bănuite de evaziune fiscală şi grup infracţional organizat

Poliţiştii din Dâmboviţa efectuează marţi dimineaţă 17 percheziţii în Capitală şi în judeţele Dâmboviţa, Ilfov şi Olt, la persoane bănuite de evaziune fiscală, prin ascunderea unor venituri obţinute din tranzacţii cu monede virtuale, şi grup infracţional organizat, prejudiciul fiind de peste 3.500.000 lei. 

Potrivit IGPR, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa pun în aplicare 17 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 6 în judeţul Dâmboviţa, 9 în municipiul Bucureşti, unul în judeţul Ilfov şi unul în judeţul Olt.

De asemenea, vor fi puse în executare 19 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Activităţile de cercetare penală sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi grup infracţional organizat, fapte prevăzute de art. 9 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, şi art. 367 din Codul penal.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 - 2022, 19 persoane ar fi constituit sau aderat la un grup infracţional organizat. Citește continuarea articolului AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel