Dosar Colectiv. Victimele, mișcare contra statului

Colectiv
Colectiv

Avocați care reprezintă victime ale incendiului din Club Colectiv au cerut, marți, la Judecătoria Sectorului 4, introducerea unor noi părți responsabile. 

La termenul de marţi al procesului în care sunt judecaţi cei trei patroni ai clubului - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - o parte dintre avocaţi au cerut introducerea în proces a statului român, pentru că bunurile inculpaţilor nu acoperă daunele pe care le cer persoanele vătămate.

”Bunurile pe care le au inculpaţii nu sunt suficiente pentru a acoperi daunele. Doar statul poate să ofere cuantumul pecuniar, pentru a asigura părţile vătămate că li se va face dreptate”, a declarat unul dintre avocaţi.

[citeste si]

Un alt avocat a susţinut că, după tragedia de la Colectiv, multe persoane au decedat ca urmare a unui ordin dat de ministrul Sănătăţii, prin care a fost refuzată trimiterea în străinătate a pacienţilor care nu puteau fi trataţi în spitalele din România. De asemenea, a spus el, ministerul de resort nu a luat măsurile necesare pentru ca în spitalele din ţară pacienţii să fie trataţi corespunzător.

"Statul român nu şi-a respectat obligaţiile constituţionale de a-şi proteja cetăţenii. (...) La Spitalul de Arşi, un bloc operator nu era funcţional", a afirmat avocatul, potrivit Agerpres. 

Judecătorul care se ocupă de acest caz a anunţat că se va pronunţa pe cererea de introducere a statului român în proces la următorul termen din 4 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel