Dosar COLECTIV. Procurorii cer ani grei de închisoare pentru doi pompieri

Procurorii au cerut, luni, pedeapsă cu închisoarea orientată spre maxim pentru Antonina Radu și Petrică George Matei, angajații ISU care ar fi ignorat, la verificări, neregulile din clubul Colectiv. Pedeapsa pentru faptele de care sunt acuzați poate ajunge la 14 ani închisoare.

Reprezentantul Ministerului Public a cerut, la dezbaterile de luni din dosarul Colectiv, închisoare cu executare orientată spre maxim pentru pompierii Antonina Radu și Petrică George Matei. Cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu, uzurpare de calități oficiale și exercitare necorespunzătoare a sarcinilor de serviciu.

Cei pompierii i sunt acuzați că ar fi ignorat neregulile din clubul Colectiv, înainte de incendiul în care au murit zeci de tineri. Procurorul a mai cerut ca instanța să dispună ca cei doi să plătească, în solidar cu ISU, despăgubiri morale și materiale.

Angajaţii ISU riscă ani grei de închisoare

Pedeapsa pentru faptele de care sunt acuzați cei doi poate ajunge la 14 ani de închisoare.

"În perioada septembrie 2014 - 30 octombrie 2015, inculpaţii Radu Antonina şi Matei George Petrică, în calitate de ofiţeri inspectori în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu bună ştiinţă nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţă şi au constatat faptul că Clubul Colectiv din Bucureşti (care până la data de 06.10.2014 a funcţionat ca persoana juridică S.C. Music Hall S.R.L., Bucureşti, iar după această dată ca persoana juridică S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucureşti) desfăşura activităţi specifice unui club fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu", explicau procurorii în rechizitoriu.

Deşi au făcut mai multe deplasări la Clubul Colectiv Club, Radu Antonina şi Matei George Petrică nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej şi nici nu au întreprins vreo măsură astfel încât Colectiv să fie luat în evidenţă de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti pentru că funcţiona fără aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum erau obligaţi de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

„Mai mult, în aceeaşi calitate şi cu bună ştiinţă, cei doi inculpaţi, fiind în timpul serviciului şi contrar atribuţiilor de serviciu, au întocmit în numele S.C. Colectiv Club S.R.L. şi pentru aceasta, mai multe documente referitoare la protecţia împotriva incendiilor, respectiv plan de evacuare a persoanelor/bunurilor în caz de incendiu, dispoziţie privind organizarea apărării împotriva incendiilor, dispoziţii de apărare împotriva incendiilor, fişe individuale de instructaj în domeniul situaţiilor de urgenţă şi au instruit angajaţii societăţii în cauză pe linia securităţii la incendiu", mai spun procurorii, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel