Dosar Colectiv. Noi imagini de la Colectiv

Colectiv
Colectiv

Tinerii arși de vii, în incendiul de la Colectiv, au fost victimele unui val de foc generat de o combustie specifică unei explozii, potrivit unor noi documente și video postate de către Lumea Justiției.

Rafalele de flăcări au țâșnit afară din club zeci de secunde, mistuindu-i pe cei care încercau să iasă. Lumea Justiției a publicat o nouă filmare doveditoare că opinia experților INEC despre existența unei deflagrații și a unor substanțe recunoscute a fost cea reală, și nu concluziile procurorilor, care au mers pe un foc de bureți, potrivit Lumea Justiției.

Amintim faptul că peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment din 30 octombrie 2015, după ce la clubul bucureştean Colectiv a izbucnit un incendiu. În club, trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului s-a extins rapid, soldându-se cu numeroase persoane decedate şi rănite.

În cursul nopţii de 30 spre 31 octombrie 2015, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţa că 27 de persoane au murit şi 162 de persoane au fost spitalizate, în urma incendiului de la clubul Colectiv. Răniţii au fost transportaţi la spitalele Floreasca, de Arşi, Elias, Militar, Sf. Pantelimon, Judeţean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar-Arseni, Municipal, Colţea, Marie Curie şi "Grigore Alexandrescu". Dintre persoanele rănite, 34 au fost transferate la clinici medicale din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel şi Elveţia. 

În următoarele două luni, numărul persoanelor decedate a ajuns la 63, iar în 14 martie 2016 numărul persoanelor decedate a ajuns la 64. Între victimele care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului s-au aflat şi membri ai trupei Goodbye to Gravity - basistul Alex Pascu, bateristul Bogdan Lavinius Enache, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel