Dosar CNAS. Sergiu Ciobanu: ”În spatele meu am şi nişte naşi. Maior e naşul”

Sergiu Ciobanu, unul dintre inculpaţii din dosarul CNAS, i-a spus reprezentantei unei firme că naşul său este fostul şef al SRI George Maior, el pretinzând, totodată, că poate interveni pe lângă preşedintele Casei Naţionale pentru facilitarea unei audienţe, se arată în referatul prin care DNA cere arestarea preventivă a 14 persoane, potrivit Agerpres.

Potrivit documentului, Nicolae Sergiu Ciobanu, inculpat în dosar, a purtat discuţii cu reprezentanta unei societăţi care asigura servicii medicale la domiciliu, aceasta precizând că întâmpină probleme în obţinerea de fonduri de la CNAS. 

În context, Ciobanu i-a spus că este prieten cu preşedintele CNAS Marian Burcea. 

"Din momentul în care inculpatul a înţeles în ce modalitate avea posibilitatea de a ajuta, toate eforturile sale s-au îndreptat către persuadarea colaboratorului cu privire la posibilităţile sale reale de a îşi exercita influenţa asupra funcţionarilor din diverse domenii, prilej cu care a trasat şi reguli", arată procurorii. 

Conform documentului, Ciobanu i-a spus femeii că a ieşit la pensie pentru că nu a vrut să rişte să se schimbe legislaţia, cu o pensie de 10.800 de lei, în condiţiile în care salariul său era de 9.400 de lei. 

"Am trecut în rezervă pentru că mă avantaja foarte mult pensia şi toate lucrurile astea şi n-am vrut să risc să schimbe ăştia legislaţia şi să mă trezesc că, vezi Doamne, ce ştiu eu ce... Şi ideea e că luam salariu când eram la ei 9.400 şi am pensia de... 10.800. (...) E mult mai simplu acum să te ocupi din... să faci anumite chestii de afară pentru că nu mai intervin anumite lucruri, nici trafic de influenţă, nici... nimic. Adică acum lucrez pe aşa-zis lobby şi aşa mai departe. Eu m-am ferit întotdeauna de chestiile astea pentru că în spatele meu am şi nişte naşi şi aşa mai departe care sunt destul de vizibili şi n-au vrut să se... să fie vreodată pus în ...(neinteligibil)..., se precizează în referat. 

În context, reprezentanta firmei în cauză îi spune că, din câte ştie, "domnul Maior" este naşul său, iar Nicolae Ciobanu confirmă: "Da, e naşu". 

Totodată, inculpatul pretinde că are posibilitatea să intervină pe lângă preşedintele CNAS, pentru o primire în audienţă. 

"Eu mă duc acum până la Mioara, că tre' să vorbesc două minute cu ea şi o să intru şi la Burcea şi o să-i spun să vă primească. Aveţi o carte de vizită? Şi să vă primească, da? Asta-i rezolvată astăzi", îi spune Ciobanu femeii, conform sursei citate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel