Dosar CNAS. Martoră, declarație fulminantă: Dosare fictive de pacienți

CNAS
CNAS

Sumele pretinse de funcționarii CNAS puteau fi obținute de firmele care activează în  domeniul îngrijirilor medicale la domiciliu doar dacă întocmeau şi dosare fictive de pacienţi, adică solicitau bani pentru servicii neprestate. Aceasta este afirmația unei martore din dosar. 

Declarația martorei apare în referatul prin care DNA cere arestarea preventivă a 14 inculpaţi.

Martora, care la rândul său deţine o firmă de îngrijiri medicale la domiciliu, mai susţine că a întâlnit zeci de situaţii în care pacienţii nu au putut beneficia de servicii reale, deoarece apăreau deja în evidenţele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) ca beneficiari ai unor servicii prestate fictiv de firme de care nici nu auziseră.

Din declaraţiile martorei mai reiese că reprezentanţii CASMB au fost sesizaţi despre existenţa acestor ilegalităţi, dar nu a fost luată nicio măsură împotriva celor vinovaţi.

Mai mult, firma sa a devenit ţinta a numeroase controale dispuse de funcţionarii nemulţumiţi că nu a cedat presiunilor şi nu a acceptat să plătească sumele pretinse.

Preşedintele CNAS, Marian Burcea, a fost reţinut de procurorii DNA, alături de alte 13 persoane, în dosarul în care se investighează decontări ilegale ale CASMB, a informat vineri DNA. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel