Dosar CNAS. Marian Burcea a scăpat de arestul la domiciliu

Fostul șef al CNAS Marian Burcea, arestat preventiv în 1 septembrie 2017 și plasat în arest la domiciliu o lună mai târziu, a primit o decizie a instanței favorabilă. 

Marian Burcea este de astăzi în control judiciar. El a scăpat de arestul la domiciliu. 

Marian Burcea a fost pus sub acuzare de DNA pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei, în exerciţiul funcţiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii de foloase necuvenite. 

[citeste si]

În dosar ar exista date că, prin activităţile infracţionale desfăşurate de inculpaţi, bugetul CASMB a fost păgubit cu 13.189.553 lei (aproximativ 3 milioane de euro).

Anchetatorii arată că, în perioada ianuarie 2016- august 2017, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, prin care 13.189.553 de lei din fondurile CASMB ar fi fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul CASMB, sub protecţia unor persoane din conducerea instituţiei, dar şi din cea a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel