Urmărește emisiunea live


Dosar CFR. Dumitru Creștin, condamnat la cinci ani de închisoare

Omul de afaceri Dumitru Creștin a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Sectorului 1, la cinci ani de închisoare cu executare. El este acuzat de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în legătură cu fraudarea unei licitații organizate de CFR. 

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În același dosar, alți doi oameni de afaceri, Adrian Gașpar și Andrei Bogdan Gheorghiu, au primit tot 5 ani de închisoare cu executare. 

Cei trei au primit ca pedeapsă complementară interzicerea dreptului de a fi aleși în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția de care s-au folosit pentru săvârșirea infracțiunii (administrator societate comercială) și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 5 ani.

Instanța a mai dispus ca cei trei oameni de afaceri trebuie să plătească în solidar suma de 4.862.160 lei către SN CFR SA.

Dumitru Creștin, Adrian Gașpar și Andrei Bogdan Gheorghiu, asociați și administratori la SC Romtehno Invent SA, au fost trimiși în judecată în noiembrie 2012, fiind acuzați de procurorii DNA de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel