Dosar CET Govora. Dan Șova, în instanță: Acuzaţiile mi-au distrus viaţa şi cariera definitiv

Dan Șova
Dan Șova

Fostul senator Dan Şova le-a spus, marţi, judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că acuzaţiile pe care DNA i le aduce în dosarul CET Govora i-au distrus viaţa şi cariera.

Judecătorii de la Înalta Curte au finalizat, marţi, dosarul CET Govora, în care Dan Şova este acuzat de trafic de influenţă, urmând ca sentinţa să fie dată pe 25 septembrie. 

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Şova şi-a declarat nevinovăţia, susţinând că doreşte să-şi recapete demnitatea pierdută. 

Trăiesc de doi ani o consternare perpetuă

"Pentru mine, tot acest dosar a fost una dintre cele mai dure lecţii de viaţă. Am văzut care este în România statutul unui om acuzat. Am trăit o excludere din societate din 2015. Aceste acuzaţii nefondate mi-au distrus viaţa şi cariera definitiv, pentru că suspiciunea care planează asupra mea e insurmontabilă în actuala societate. Trăiesc de doi ani de zile o consternare perpetuă cu privire la toată această desfăşurare de forţe. Nu sunt avocat de penal, dar ştiu să mă uit pe un dosar. Cum e posibil să mergi în instanţă cu un astfel de dosar? Cred că o să scriu o carte despre ce am trăit în aceşti ani. Toată nedreptatea, tot nejuridicul. Eram aici, în boxă, când onoratul reprezentant al Parchetului a propus prelungirea arestului, pentru că n-am recunoscut. Şi am zis: Da! Prefer să stau şase luni. Îmi doresc să-mi recapăt demnitatea pierdută acum doi ani", le-a spus Şova judecătorilor. 

Completul care a judecat această cauză este format din Ştefan Pistol, Ana Maria Dascălu şi Cristina Geanina Arghir. Este vorba despre acelaşi complet care a decis pe 5 septembrie ca dosarele lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu să fie reluate de la zero, pe motiv că Ana Maria Dascălu se va pensiona la data de 31 octombrie, iar martorii trebuie reaudiaţi în prezenţa noului judecător. 

Preşedintele completului, Ştefan Pistol, a anunţat că s-a încheiat cercetarea judecătorească în dosarul CET Govora şi urmează dezbaterile finale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel