Dosar captură 2,5 tone cocaină: Condamnări definitive la ani grei de închisoare

Şase traficanţi de droguri - un marocan, un columbian şi patru cetăţeni lituanieni - au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Constanţa la ani grei de închisoare, sub acuzaţia că au introdus în 2016, prin Portul Constanţa, aproximativ 2.500 kilograme cocaină, cu o valoare de piaţă de 625 milioane euro, drogurile fiind ascunse în containere care tranzitau teritoriul României.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Curtea de Apel Constanţa a respins apelurile declarate în acest dosar şi a menţinut sentinţele date în ianuarie 2018 de Tribunalul Constanţa, prin care au fost condamnaţi Mimoun Kaabouni (un marocan cu dublă cetăţenie, olandeză şi spaniolă) - 19 ani şi patru luni închisoare, Narvaez Ramon Diego (cetăţean columbian) - 19 ani şi 5 luni închisoare, şi cetăţenii lituanieni: Mikailionis Nerijus - 18 ani şi 6 luni, Laurincikas Audrius - 18 ani şi 5 luni, Gaidamavicius Vygantas - 18 ani şi 5 luni şi Miceika Tadas - 18 ani şi 6 luni închisoare.

Grup infracțional organizat

Potrivit DIICOT, în perioada aprilie - iunie 2016, Mimoun Kaabouni împreună cu Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantităţi de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) şi trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest). Astfel, în perioada aprilie - iunie a anului 2016, inculpaţii au introdus în România, prin Portul Constanţa, aproximativ 2.500 kilograme cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import - export de aproximativ 320 tone banane din Columbia în România). Drogurile urmau a fi direcţionate către Europa de Vest.

Au închiriat un depozit pe raza localităţii Eforie Sud

Pentru extragerea drogurilor, inculpaţii au închiriat un depozit pe raza localităţii Eforie Sud, însă pe 29 iunie 2016 procurorii DIICOT şi ofiţeri din cadrul DCCO au descins la acel imobil şi au capturat drogurile, care au o valoare de piaţă de aproximativ 625 milioane euro.

În iunie 2016, Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Aurius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas au fost reţinuţi şi apoi arestaţi preventiv, iar Mimoun Kaabouni, zis 'Rocky', a fost reţinut de către autorităţile spaniole în timp ce încerca să părăsească teritoriul Spaniei, pe aeroportul din Malaga. Ancheta în acest caz a beneficiat de suportul de specialitate al DEA din SUA şi Guardia Civil din Spania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel