Dosar ANRP, retrimis la procurori

Unul dintre dosarele în care este vizat un fost șef ANRP, un fost deputat și oameni de afaceri a fost retrimis la procurori.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au restituit definitiv unul dintre dosarele ANRP procurorilor DNA.

În această cauză fostul deputat de Argeș și vicepreședinte al ANRP Cătălin Teodorescu a fost acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. 

Dosarul se referă la retrocedarea unui teren din Pitești, transmite Realitatea Tv.

Potrivit deciziei Instanței supreme, motivul restituirii îl constituie faptul că rechizitoriul a fost neregulamentar întocmit de către DNA.

"În baza art. 346 alin. (3) lit. a) Cpp, restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a corupției cauza privind pe inculpații Dumitrean Crinuța Nicoleta, Alexandru Lăcrămioara, Constantinovici Rodica, Teodorescu Cătălin Florin, Baciu Remus Virgil, Oltean Ioan, Negurici Sergiu, Diacomatu Sergiu, Marko Attila Gabor și Rotaru Mihai, trimiși în judecată prin rechizitoriul nr. 660/P/2014 din 28.07.2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a corupției. Definitivă", se arată în hotărârea instanței.

Procurorii DNA au susținut în rechizitoriul întocmit că, la data de 27 noiembrie 2009, omul de afaceri Mihai Rotaru a cumpărat contra sumei de 750.000 de euro drepturile litigioase pe care o persoană le deținea asupra unui teren de 61.857 de metri pătrați, situat în municipiul Pitești. Persoana respectivă ar fi vândut drepturile după ce timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate.

După doar câteva luni, pe 17 iunie 2010, membrii Comisiei ANRP, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu, au aprobat în regim de urgență raportul de evaluare prin care terenul respectiv a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru, deși acesta nu îndeplinea cerințele de soluționare în regim de urgență a dosarului de despăgubire, indică procurorii.

DNA mai arăta că terenul respectiv a fost supraevaluat cu suma de 98.780.835 de lei, de 10 ori față de prețul real, acesta fiind și prejudiciul în dauna statului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel