Dosar Alina Bica. Mutarea de luni a ÎCCJ

Magistrații Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au amânat, pentru două săptămâni, sentința finală în dosarul în care Alina Bica, fost procuror-șef DIICOT, este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

Președintele completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție le-a spus avocaților din dosar că au cinci zile pentru depunerea concluziilor și au amânat pronunțarea „cel mai probabil peste două săptămâni", potrivit Mediafax.

Alina Bica este în libertate din decembrie 2018, după ce instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare (o cale extraordinară de atac), după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 19 martie 2019, Înalta Curte de Casaței și Justiție (ÎCCJ) a decis admiterea contestaţiei în anulare formulată de Alina Bica împotriva deciziei penale din iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care fostul procuror-șef DIICOT a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului. Contestația în anulare, o cale extraordinară de atac, a fost făcută în baza deciziei Curții Constituționale privind constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel