Urmărește emisiunea live


Dosar 10 august. Avocata Laurei Codruța Kovesi: Chiar dacă este clasat definitiv, dosarul poate fi atacat la CEDO

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Avocata Nicoleta Popescu, cea care a reprezentat-o pe Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, susține că, în pofida faptului că dosarul ”10 august” a fost clasat definitiv, el poate fi atacat la CEDO.

Avocata Nicoleta Popescu a declarat la RFI că, deși dosarul ”10 august” a fost clasat definitiv, el poate fi atacat în termen de 6 luni de zile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), precizând că orice persoană care a depus plângere penală în urma violențelor din Piața Victoriei se poate adresa Curții.

„Dosarul violențelor din 10 august 2018, clasat definitiv, poate fi atacat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dacă procedurile judiciare nu au fost respectate sau dacă nu a existat o anchetă efectivă în acest dosar. Acțiunea trebuie inițiată în maximum 6 luni de la comunicarea motivării deciziei Instanței.”, a explicat avocata specializată în drepturile omului Nicoleta Popescu.

Pe de altă parte, a mai explicat Nicoleta Popescu, orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din 10 august 2018 poate merge la CEDO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel