Doru Țuluș-Laura Codruța Kovesi. Țuluș: Să vă spun o poveste. Merită SPUSĂ

Procurorul Doru Țuluș a vorbit pentru prima oară în fața camerelor despre disputa din interiorul DNA. Declarația a avut loc după încheierea ședinței în care CSM a discutat cererea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi de revocare din funcție a procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga. 

Procurorul Doru Țuluș spune că totul ar fi pornit după ce în mass-media au apărut înregistrările cu Laura Codruța Kovesi din timpul unei ședințe. 

"Haideți să vă spun ce nu a fost spus. O poveste care merită spusă: În marțea de după înregistrări, fără să mă cheme, fără să se uite în ochii mei, l-a chemat pe polițistul meu cel mai vechi care a lucrat în dosarul Transferurilor și a spus: 'Pleci! Mâine pleci. Nu mai corespunzi'. La cinci minute după el i-a chemat pe ceilalți doi ofițeri ai mei, că trei aveam și i-a mutat la alți procurori. Apoi i-a trimis un SMS lui Nistor (Călin Nistor, adjunctul Laurei Codruța Kovesi-n.r.) în care a spus că " o să-l las pe Țuluș singur" sau ceva de genul acesta. Aceste lucruri nu s-au întâmplat înainte ci după ce au apărut înregistrările. Eu eram în concediu. Eu nu vorbesc din auzite. Sunt oameni care vor vorbi. Ei m-au contactat," a declarat Doru Țuluș la ieșirea de la CSM. 

Țuluș spune că de aproximativ un an scandalurile se țin scai la Direcția Națională Anticorupție.

"Am ajuns o caricatură toți. Vă rog să vă uitați de un de zile fără să avem vreo vină noi, toți procurorii, uitați-vă ce scandaluri se poartă. Eu nu dau vina pe nimeni. Eu întotdeauna m-am comportat așa, nu m-am 'radicalizat'. Dacă ar fi să mă întorc vreodată în calitate de suspect și să fiu audiat la DNA nu cred că aș mai sta în instituție. O astfel de calitate e prea mult. Ei mă verificaseră din 2013. Unii procurori au acceptat o colaborare cu alte instituții, iar alții au mers pe drumul lor," a mai spus Țuluș. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel