Urmărește emisiunea live


Dorneanu, președintele CCR: La o asemenea întrebare provocatoare nu vă răspund

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, a calificat drept "complexă" solicitarea preşedintelui Senatului de a se constata conflictul juridic între Guvern şi DNA în cazul Belina. 

Întrebat dacă este o decizie grea având în vedere că instanţa constituţională s-a mai pronunţat pe o speţă similară, şeful CCR a replicat: ”La o asemenea întrebare atât de provocatoare nu vă răspund. Nu cred că m-am pronunţat la o aşa o speţă şi vă rog să vă uitaţi bine la tot ce am spus, pentru că veţi merge în altă parte, la altceva. (...) Mă întrebaţi de cauza de azi după ce ne vom pronunţa. O să vă dau declaraţiile de rigoare”.

Dorneanu a subliniat că este o speţă care va fi tratată ”cu toată seriozitatea”, ”complexă şi destul de grea”.

El a rugat să fie aşteptat rezultatul dezbaterilor, întrebat despre o eventuală amânare pentru aprofundarea cauzei şi dacă o hotărâre de Guvern are acelaşi regim ca şi o ordonanţă de urgenţă.

[citeste si]

”De ce să anticipez? Staţi să vedem rezultatul dezbaterilor, să ascultăm părţile şi vă vom spune după deliberări. (...) De ce mă puneţi să fac aprecieri prin care să anticipez oarecum soluţia? De ce mă puneţi în situaţia voită, încercată de a greşi? (...) Puteţi să asistaţi la dezbaterile din plen şi la sfârşit (...) vom lua o hotărâre în funcţie de rezultatul lor. O să primiţi şi un comunicat şi eventuale declaraţii”, a afirmat preşedintele CCR.

Potrivit acestuia, nu contează faptul că pentru susţinerea sesizării va pleda personal ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. El a adăugat că oricine putea să reprezinte Guvernul. Anterior, ministrul Toader anunţase că a primit delegare de la premierul Mihai Tudose pentru a pleda la CCR în acest caz.

”Nu îmi plac jocurile la Loto şi de aceea nici nu îmi plac anticipările pe care le căutaţi provocator ca să mă prindeţi cumva în ofsaid”, a spus Dorneanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel