Dorneanu i-a tăiat-o lui Birchall, la CCR: Nu mai aveți nicio calitate!

Valer Dorneanu, preşedintele CCR, şi fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, au avut o discuţie aprinsă la şedinţa Curţii Constituţionale. 

Ana Birchall a fost în sală în calitate de fost ministru al Justiţiei, cerând permisiunea să ia cuvântul.

"Conflictul este între autorităţile în funcţiune (...), punctul dumneavoastră de vedere pe care l-aţi exprimat în scris când s-a declanşat conflictul există la dosar, în prezent dumneavoastră nu mai aveţi o calitate procesuală în această cauză", a menţionat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

De ce s-a reunit CCR

Curtea Constituţională a României a luat în discuţie, marţi, cererea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională cu fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall.

Lia Savonea şi Ana Birchall au avut termen până pe 30 octombrie să transmită la CCR punctele de vedere asupra conflictului.

Pe 8 octombrie, Lia Savonea a denunţat "criza fără precedent" din cadrul CSM generată de lipsa cvorumului de la şedinţele de plen, anunţând că va sesiza CCR în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de acţiunile ministrului Justiţiei de la acea dată, Ana Birchall, pe care o acuza de "ingerinţă gravă în activitatea procurorilor" şi "acţiuni de subminare a autorităţii CSM".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel