EXCLUSIV  Dorin Florea, făcut praf. Gelu Duminică: Marea rușine pe obrazul ALDE. Este SFIDĂTOR, împotriva umanității

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Gelu Dumincă a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre protestul de la Târgu Mureș îndreptat împotriva primarului Dorin Florea și despre întreaga situație creată de acesta.

"Măsurile lui Dorin Florea nu sunt numai despre comunitatea romă, sunt vizibil despre comunitatea romă, însă sunt și pentru ceilalți, care nu se încadrează în criteriile ce cetățeni ai domnului Florea. Din punctul domniei sale de vedere, a fi cetățean înseamnă să ai loc de muncă stabil, să ai casă, să ai... toate criteriile acelea pe care le-a enunțat domnia sa în primul mesaj de la care a stârnit toată tevatura", a declarat Gelu Duminică, în exclusivitate pentru DC News. 

Împarte lumea în două. Este profund împotriva umanității!

"Domnia sa nu face decât să împartă lumea în cetățeni de prim rang să zicem așa și cetățeni de mâna a doua. Cetățenii de mâna a doua ar trebui să fie "controlați" de cetățenii de prim rang, inclusiv prin luarea copiilor. Dacă nu te încadrezi în criteriile domnului Florea, îți luăm copiii noi, că noi suntem mai buni decât tine. Ideea la ceea ce spune domnul Florea nu e numai profund discriminatoriu, ci este împotriva umanității. Este profund împotriva umanității!", a adăugat. 

Exemplul Australiei și al alor țări. Au fost catalogate ca genocid

"Vă recomand să citiți și să vedeți exemplul din Australia de la începutul anilor 1900, pânâ în 1965, când o astfel de politică a existat. Și vedeți ce rezultate au avut. Au avut niște rezultate uluitoare, rezultate care l-au făcut pe prim-ministrul Australiei, în anul 2008, să-și ceară scuze public pentru ceea ce statul a făcut și a gândit atunci. Astfel de măsuri au mai fost puse în practică și de alții precum Germania nazistă, Sparta acum 2 mii de ani și toate, absolut toate s-au dovedit greșeli, unele chiar au fost catalogate ca genocid", a detaliat. 

Într-o țară civilizată ar fi fost scos din politică

"Așa că ceea ce domnul Florea propune în momentul de față nu e o chestiune care vizează romii, ci e o chestiune care vizează umaitatea. Mă bucur că societatea civilă protestează, mă bucur să presa a fost extrem de suportivă pe chestia asta, înțelegând că ceea ce vrea domnul Florea nu e doar un derapaj de pre campanie, ci este readucerea României în perioadele alea de eugenism, în perioadele acelea care au dus la Holocaust.

Faptul că domnul Florea nu înțelege chestia asta și că joacă politic absolut tot, inclusiv buna pace din țara asta, propunând direct sau prin consilierii domniei sale, inclusiv un referendum la nivel local, este sfidător. În momentul de față, teoretic, un astfel de politician, în orice țară civilizată, după o astfel de declarație, ar fi fost scos din politică. Efectiv ar fi fost scos din politică", a mai spus Gelu Duminică. 

E marea rușine pe obrazul ALDE

"Faptul că la noi, ALDE, domnul Tăriceanu, președintele partidului din care face parte domnul Florea, spune că o să discutăm, la noi principile astea de respect, umanitate, demnitate, drepturile omului pot fi negociate atunci când rasistul, nazistul, ăla care discriminează îți poate aduce voturi. Voturile în momentul de față, care pot fi aduse de domnul Florea pot fi pătate. E marea rușine pe obrazul ALDE de a fi considerat un partid extremist în Europa", a conchis Gelu Duminică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel