DORIN CIOABĂ, regele internațional al romilor, REȚINUT

dorin cioaba
dorin cioaba

Regele internațional al romilor a fost reținut în această seară pentru 24 de ore. 

Două autoturisme de lux şi aproape 250.000 de euro, în lei şi valută, au fost confiscaţi de poliţişti în urma percheziţiilor făcute miercuri dimineaţă, la locuința familiei Cioabă.

Trei bărbaţi au fost reţinuţi, iar soţia lui Dorin Cioabă, Sighişoara, a fost ridicată, în acest dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor cu prejudiciu de peste cinci milioane euro.

[citeste si]

Dorin Cioabă a spus că sunt vizate două societăţi administrate de către Sighişoara care au colaborat cu firme ale romilor din Strehaia, fiind vorba despre patru facturi în valoare de 20.000 de lei despre care anchetatorii susţin că sunt fictive.

Conform Poliţiei, în perioada 2009-2014 reprezentanţii mai multor societăţi ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Astfel, suspecţii ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor controlate facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel