Dorin Cioabă, dezvăluiri în scandalul detronării: Mandatul meu expiră în 2018

Dorin Cioabă nu vrea să renunţe la titulatura de Rege Internaţional al Romilor, chiar dacă aceasta i-a fost retrasă, și precizează că mandatul său expiră abia peste trei ani. 

Într-o intervenție la Antena 3, Dorin Cioabă a precizat că până la data de 2 noiembrie 2018, când îi expiră mandatul la șefia organizaţiei International Roma Union (IRU), nimeni nu poate lua decizii care să îi afecteze domnia.

Asta deşi organizaţia romilor care a hotărât să îi retragă titlul susţine că nu reprezintă corect interesele etniei pe care o conduce. De altfel, la adresa lui Dorin Cioabă au existat mai multe critici din momentul preluării domniei şi până acum.

Regele romilor, Dorin Cioabă, schimbat din funcția de președinte IRU

"Legat de funcția pe care eu am acceptat-o după moartea tatălui meu, aceea de a ajuta IRU prin notorietatea pe care o am și prin pregătirea pe care o am, să conduc o vreme organizația, la propunerea acestora am acceptat ca pentru o perioadă de timp să fiu președintele IRU", a explicat Dorin Cioabă.

Potrivit acestuia, de când a preluat organizația împreună cu echipa sa, a reușit să facă ceea ce nu s-a făcut în 40 de ani în IRU. "Însă am mai făcut un lucru, am aruncat rebuturile și oamenii care corodau și care stricau această organizație. Printre ei, și Gruia Bumbu, care a fost secretarul meu și care a încercat să deturneze sume de bani din organizație și din proiectele organizației și care a încercat să vândă această organizație pentru o sumă de bani celor care sunt împotriva noastră.  (...) Organizaţia e bulversată. Oamenii vor să meargă în fața instituțiilor europene şi să reclame ceea ce s-a întâmplat la Riga. Ceea ce s-a întâmplat la Riga este o mare palmă dată națiunii romilor. Un grup de foști IRU organizează un congres când ei nu sunt membrii organizației, nu fac parte din organizație, nu au dreptul să facă acest lucru. Eu sunt preşedintele în exerciţiu al acestei organizaţii. Mandatul meu expiră în 2.11.2018. Ei practic au dat afară din organizație 38 de state, 38 de reprezentanți ai organizației mondiale, oameni care au o greutate și un cuvânt de spus în țările lor", a spus Dorin Cioabă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel