Dorin Cioabă, REGELE ROMILOR, apel la calm. De ce au loc atâtea altercații de stradă

Regele Romilor, Dorin Cioabă, intervine în urma incidentelor de stradă din ultimele zile din mai multe zone din țară. 

Dorin Cioabă, regele romilor, a intervenit în direct la România TV unde a explicat situația scandalurilor de stradă dintre romi, dar a făcut și un apel la calm. Întrebat dacă a înțeles ce s-a petrecut în ultimele zile și de ce au avut loc aceste incidente, Dorin Cioabă a răspuns: 

Nu am înțeles nici eu și cred că nu este nimic de înțeles pentru că astfel de situații nu sunt planificate. Probabil că s-a întâmplat pe baza consumului de alcool, au fost mai multe elemente. Nu-i înțelegem, nu sunt niște obiceiuri de sărbători. Eu nu am îmbrățișat o astfel de situație. Nu încurajez astfel de situații. Suntem într-o situație de criză, sunt niște legi militare ce trebuie respectate. Nu cred că în momentul de față clanurile trebuie să se afirme în modul acesta. 

Apel la încetarea violențelor 

Îi rog pe toți cei din comunitățile de romi să se supună legilor și să nu intre în scandaluri și în contact cu forțele de ordine. Am vorbit cu liderii romilor, vă dați seama că este greu să trimiți oameni în teritoriu, dar prin telefon, Facebook, încercăm să aplanăm aceste situații și să îi facem pe oameni să înțeleagă și să aplanăm aceste probleme. Nu trebuie generalizat că această comunitate este una de bătăuși”, a declarat Dorin Cioabă în direct la România TV.

Ce vor face romii de Paștele Blajinilor

În cadrul intervenției televizate, regele romilor a fost întrebat și dacă vor mai avea loc comemorării și pomeni organizate în cimitire de Paștele Blajinilor. Dorin Cioabă a transmis un mesaj comunității de romi. 

”Având în vedere situația actuală nu cred că romii vor forța și nu cred că vor merge în cimitire să facă ce făceau în anii precedenți. Eu îi atenționez și îi rog pe toți să rămână acasă, să se autoizoleze, să nu meargă și să facă astfel de comemorări”, a mai completat Dorin Cioabă, regele romilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel