Dorin Chirtoacă obţine un nou mandat de primar al Chişinăului, cu 50,6% din voturi

alegeri
alegeri

Actualul primar al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a obţinut un nou mandat de patru ani, cu 50,6 la sută din voturi, a anunţat Consiliul Electoral de Circumscripţie, după procesarea tuturor voturilor.

Victoria lui Chirtoacă vine după ce, practic toată noaptea, Igor Dodon avea un rezultat mai bun. Şi de această dată, votul din suburbii a fost decisiv, având în vedere că în oraşul Chişinău, Chirtoacă a acumulat mai puţine voturi decât Dodon.

Aceasta este cea de-a treia campanie electorală consecutivă când candidatul comuniştilor la funcţia de primar al Chişinăului obţine un scor mai bun în primul tur, ca să fie învins în cel de-al doilea.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, rata de participare la vot a fost de 59,6 la sută , respectiv cu 3 puncte procentuale mai mare decât în primul tur al alegerilor locale, din 5 iunie.

Noul primar a promis că de acum încolo capitala R.Moldova va reveni la normalitate "fără circ şi show-uri politice". "Este timpul să ducem schimbarea până la capăt. Mulţumim tuturor locuitorilor municipiului Chişinău, care au înregistrat cea mai mare prezenţă la un scrutin local. Mulţumim celor care ne-au susţinut dezinteresat şi, totodată, mulţumim celor care au votat împotriva contracandidatului nostru. Este opţiunea lor şi o respectăm", a declarat Chirtoacă, după anunţarea rezultatelor, relatează Jurnal de Chişinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel